Panama Canal - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van Roy Peeters - WaarBenJij.nu Panama Canal - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van Roy Peeters - WaarBenJij.nu

Panama Canal

Door: Roy

Blijf op de hoogte en volg Roy

09 Oktober 2009 | Panama, Panama-stad

Zoals beloofd de tijden van de Panama Canal transit. Morgen (10 oktober) zullen we al vroeg bij het Panama Canal aankomen, namelijk 5:30 lokale tijd. De onderstaande tijden zijn Nederlandse tijd (om het jullie makkelijk te maken;)

13:35 Aankomst Minaflores locks
14:35 Vertrek Minaflores locks
15:10 Aankomst Pedro Miguel locks
15:50 Vertrek Pedro Miguel locks
16:50 Varen langs Gamboa
18:55 Aankomst Gatun locks
20:45 Vertrek Gatun locks

Vannacht mag ik 'the Signature of Excellence' zelf meemaken. Ik mag overnachten in een verrandah stateroom :D Voor iedereen die morgen op de webcam kijkt van het Panama Canal (www.pancanal.com), ik zal naar jullie zwaaien bij de Minaflores locks ;)

Sinds mijn vorige verslag zijn we nog langs verschillende havens gekomen. In Puerto Quetzal ben ik op excursie geweest met 11 andere collega’s. Het was een tour waar we veel van Guatamala gezien hebben. Van het maken van tortilla’s tot aan de lokale huisjes. We zijn zelfs langs een soort visverwerking geweest waar ze haaien ontvellen, in stukken snijden en met zout uiteindelijk in de zon laten drogen(zie foto’s).

Ik heb toen ook mijn eerste fire & abandon ship drill gekregen. Ik zit in het Passenger Notification Team (PNT). Elk teamlid heeft een sectie waar informatie moet worden opgehangen. Verder begeleiden we de gasten in een evacuatie of brand situatie.

Vanavond is formal night en ik heb eindelijk mijn formal uniform gekregen dus ik zal vanavond een paar foto's maken van mn apenpakkie :D

See You!

• 09 Oktober 2009 - 19:15

Ann & Opa:

Hoi Kleinzoon,
    Ik kan het predicaat "klein" zo langzamerhand wel weglaten want "Meneer Roy" verblijft in een Stateroom. Bofkont ! Het mooie zomerweer is voorbij , het is uitgesproken herftweer.
    Ann heeft een tik van de griep gekregen en is even niet helemaal bij de mensen. Hopelijk gaat het snel over want a.s. woensdag hebben we het jaardiner van de Probusclub. Verder alles haaks,liefs en groetjes van Ann en Opa.

• 09 Oktober 2009 - 20:14

Annemiek:

Leuk om je verslag te lezen.
    Ik zal morgen naar je zwaaien hoor:)

Groetjes,Annemiek

• 09 Oktober 2009 - 21:47

Joan Hoekstra:

Hoii hoi!!
    wat een leuke dingen maak je allemaal mee!
    Laat me weten wanneer je in de buurt van de Antillen bent!
    mijn nummer had ik al gegeven toch.. ( 005999 514 70 25)
    Succes met alles en wellicht tot snel! xx

• 10 Oktober 2009 - 07:43

Marion:

Hoi Roy
    Helaas heb ik geen webcam dus zal ik jou niet persoonlijk kunnen zien zwaaien Geniet ervan en een goede vaart!!
    Liefs Marion

• 10 Oktober 2009 - 13:41

Ingrid:

Hoi,

Heb uren met m'n neus voor de laptop gezeten en eindelijk arriveerde dat schip van je. Wel twee uur te laat! Zag op het bovendek, ik denk bij de tennisbaan of zoiets, drie figuurtjes in het wit staan.
    Gave foto´s trouwens. Wat ik mis is een foto van je optrekje. Kijk nu al uit naar jou in een formal uniform. Formal night, denk erom netjes handjes geven en met twee woorden spreken.
    Have fun

• 10 Oktober 2009 - 14:06

Annemarie En Ton:

Leuk al die indrukken,maar belangrijker is dat onze hut VH is.We gaan er vanuit dat je ons wel een mooie hut gaat bezorgen.Net het bootje door het Panamakanaal zien gaan,jouw niet kunnen zien maar het zag er leuk uit. Vermaak je (zal wel lukken,gezien de berichten),groetjes.

• 10 Oktober 2009 - 15:12

Rob&Anita:

Beste Roy erg leuk om zo nu en dan wat te lezen. Het panamakanaal zal een schitterende ervaring zijn. en wat een mooie foto's maaaar waar is de foto van je nachtkastje??
    veel plezier man

• 10 Oktober 2009 - 15:50

Jorien:

heyy royytjuhhh

wow vet zo'n tourtje kan je dat bij elke haven doen?? is wel heel vet, dan zie je echt wel heel wat tijdens die rondreisjes!
    tot snel :D

liefs

• 11 Oktober 2009 - 13:18

Debby En Laurens:

He Roy,
    Helaas het kanaal gemist...las het mailtje weer eens te laat...dat kan ook..ha ha Maar ik geniet zo la van al je leuke verhalen. Je geniet volop: moet je ook zeker blijven doen. Dit pakken ze mooi niet meer van je af. Ik mis nof wel een "kiekje" van je optrekje.....kun je ons lekker maken..:-)
    gr

• 12 Oktober 2009 - 18:17

Denny En Marlyn:

hoi slecht weer in nederland ik hoop dat het naar je zin hebt groetjes

• 17 Oktober 2009 - 13:52

Henk En Debbie:

He hallo Roy!

We hebben vandaag de site doorgekregen van je vader.
    We vinden het ontzettend leuk om jou op deze manier te kunnen volgen en dat gaan we ook zeker doen!

Hopelijk heb je niet teveel lastige gasten...tja,nou ja, behalve als je ouders aan boord komen natuurlijk...die stellen zulke hoge eisen ;-)

Geniet er van!
    Dat doen wij ook via je verhalen en foto's.

Groeten uit Ens!

• 20 Oktober 2009 - 08:53

Thea Tuithof:

Leuk Roy om dit alles weer te zien en te lezen, het komt me allemaal zo bekend voor!!
    En zo te zien geniet je ook volop van de keren dat je van boord mag he. Gaaf allemaal! Het blijft uniek.
    Groetjes, Thea.

• 23 Oktober 2009 - 08:49

Marion:

Hoi Roy
    Hoe is het met je?Ben je druk aan het werk? Nog niet zeeziek geworden Uit de weer berichten maak ik op dat het weer niet al tebest is op zee hopelijk heb je er niet al teveel last van Leuk om het schip door het panamakanaal tezien varen alleen hebben we jou niet kunnen ontdekken Alleen Ingrid dacht dat jij boven op het dek bij de tennissbanen tezien was mijn ogen lieten dat helaas niet toe Hier in zoetermeer gaat alles zijn gangetje je mist er niet veel aan Deze week hebben we hier herfstvakantie en dat is wel lekker Even niet zo vroeg op!!Mike is nog steeds bezig met zijn stage en Dustin begint langzaam weer met vliegen Flightsimulator Nog even en dan komen de oude lui over Ja ja dan is het uit met de pret(grapje)Wel heel leuk dat ze kunnen komen Kunnen ze het cruisen echt meemaken Dat is toch heel anders dan op papier Tot zover dit mailtje Liefs Marion

• 24 Oktober 2009 - 23:09

Cris , :

Ha die Roy,
    Gefeliciteerd met je moeder ook al zit je ver weg.Wat geweldig allemaal dat is pas genieten.Ik beleef het helemaal met je mee,veel plezier enne genieten maar.Liefs Cris,Ron & Tim