Willkommen in Deutschland! - Reisverslag uit Bispingen, Duitsland van Roy Peeters - WaarBenJij.nu Willkommen in Deutschland! - Reisverslag uit Bispingen, Duitsland van Roy Peeters - WaarBenJij.nu

Willkommen in Deutschland!

Door: Roy

Blijf op de hoogte en volg Roy

02 Augustus 2009 | Duitsland, Bispingen

Hallo, jetz ein Nachricht aus Bispingen!
Na een verkeerde afslag kwamen we vrijdag iets later aan dan gepland. Gelukkig was dit geen probleem en werden ontvangen door de Human Resources Manager. Daar kregen we de bedrijfskleding, contract en andere formulieren. Ook de sleutel van ons huisje. We zitten momenteel in een 6 persoons huisje met z’n tweeën dus dat is echt super! Er zit zelfs een vaatwasser in haha :D
Nadat we onze spullen in het huisje hadden gezet gingen Marijke (die ook Duits moet leren voor Holland America Line) en ik naar de Market Dome waar we van de F&B manager een zee uitgebreide rondleiding kregen. We kunnen drie maal per dag eten krijgen dus dat scheelt.
De volgende dag zijn we naar Soltau geweest, een klein plaatsje in de buurt, om boodschappen te halen. Daarna moesten we al weer snel omkleden voor de eerste werkdag. We mochten rustig beginnen met drank en gerechten wegbrengen. Dit lijkt simpel maar ze hebben nogal een ingewikkelde indeling aangezien de tafels niet echt in rijen staan maar gewoon door elkaar. Ook hebben ze veel verschillende drankjes en met name veel biersoorten. Alles kan in verschillende maten besteld worden variërend van 0,2 tot 0,5 liter. Er zijn hier niet zoveel Nederlanders maar vooral veel Duitsers dus dat is gunstig.
Het Duits spreken gaat wel aardig. Soms zijn de collega’s niet te verstaan als ze te snel spreken. Gelukkig vinden ze het niet erg om het dan nogmaals uit te leggen. Gister vroeg een Duits meisje ons de weg. Voor dat we het wisten kregen we Duitse les en werd elk woord verbeterd omdat onze uitspraak blijkbaar niet goed was!
Vandaag lekker in het zwembad geweest en morgen krijgen we fietsen. We zitten nogal achterin het park. Vandaag hoef ik lekker niet te werken en ga straks nog naar Bispingen, ook een kleine stad in de buurt.
Viele Grue aus Bispingen und bis später!

• 04 Augustus 2009 - 20:21

Dave:

Zo te lezen heb je het weer goed voor elkaar, je volgende verslag lees ik volgende week wel weer want ik ga vanacht naar Mallorca! Veel plezier nog, en niet te hard werken he.

Groeten